Χαλβάς: Να τι οφέλη έχει και γιατί είναι από τα πιο θρεπτικά γλυκά

Παρά τις θερμίδες που τον κατακλύζουν, η διατροφική αξία του χαλβά είναι υψηλή, καθώς παρασκευάζεται από το παχυντικό μεν, ωφέλιμο δε, ταχίνι. Ποια, όμως, είναι ακριβώς τα οφέλη του;

Λόγω του σουσαμιού αλλά και των ξηρών καρπών που συνήθως περιέχει ο χαλβάς συγκαταλέγεται πρώτος στις λίστες των θρεπτικών και διατροφικά σημαντικών τροφών. Αυτός είναι και ένας κύριος λόγος που καθιστά το χαλβά στα απολύτως απαραίτητα τρόφιμα της σαρακοστής.

-Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες.

-Λόγω του σεληνίου και της βιταμίνης Ε, θεωρείται μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου. Το σελήνιο αποτελεί κύριο συστατικό ενός οξειδωτικού συστήματος(οξειαδάση της γλουταθειόνης) που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην άμυνά του έναντι των ελεύθερων ριζών.

-Χάρη στην περιεκτικότητά του σε σίδηρο (καταπολεμά την αναιμία), ασβέστιο και άλλα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμβάλλει στη σωστή μεταβολική λειτουργία και την ενίσχυση των οστών...

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr