Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο | To ιδανικό πιάτο για μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι

Εύκολα και απλά!

ΓΡΑΦΕΙ: MISSBLOOM TEAM

To ιδανικό πιάτο για μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι!

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 ½ κιλό χοιρινό (πλάτη) κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό πράσα κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κύβος μυρωδικών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για το αυγολέμονο:

  • χυμός 2 λεμονιών
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε το σέλινο και το ζεματίζετε 2’-3’ σε άφθονο νερό. Το χοντροκόβετε. Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες χοντρές. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε ελαφρά το κρέας. Προσθέτετε το σέλινο, τα πράσα και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’.

Συνταγή για χοιρινό με πατάτες γιαχνί

2. Προσθέτετε τον κύβο μυρωδικών, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα. Στο τέλος παίρνετε αρκετό από το ζουμί του και το δένετε με το κορν φλάουρ.

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

3. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη δεμένη κρέμα. Περιχύνετε το φαγητό με το μείγμα αυγολέμονο, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε στα πιάτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής