Cook No2: Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση

Η Ελένη Ψυχούλη φτιάχνει στη κουζίνα του σπιτιού της μια τάρτα Σοκολάτένια Κόλαση και σου δείχνει τη συνταγή βήμα βήμα για να την κάνεις κι εσύ<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Μπορεί να την κάνει κι όποιος δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην κουζίνα και είναι ικανή να φέρει σε οργασμό κάθε εραστή της σοκολάτας.


Το μυστικό για να την απολαύσεις στα καλύτερά της είναι να τη βγάλεις από το ψυγείο έτσι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε που ησοκολάτα γίνεται βελούδινη και σου χαρίζει απλόχερα όλα τα αρώματά της.

Υλικά:



Για τη βάση
1 πακέτο σφολιάτα
½ φλ. Flora Soft με βούτυρο

Για τη γκανάς
300 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κουαντρό ή ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση:


Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα Flora Soft με βούτυρο



και στρώνουμε τη σφολιάτα.



Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας που περισσεύουν



και την τρυπάμε με ένα πιρούνι ή με ένα μαχαίρακι.



Γεμίζουμε τον πάτο με φασόλια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.


Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε τη σοκολάτα.


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.



Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.



Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι



και το ποτό (κουαντρό ή ρούμι ή κονιάκ)


Τέλος προσθέτουμε 50 γρ. Flora Soft με βούτυρο


Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο αν είναι να την καταναλώσουμε αρκετές ώρες αργότερα ή απλά την αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσει και….ορμάμε!




Οι συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στο missbloom.gr

Cook No 1: Συνταγή για Μοσχαράκι με ρόδια