Follow us

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι

Η Ελένη μας παρουσιάζει τη μακεδονική εκδοχή ενός αγαπημένου ελληνικού πιάτου

giouvarlakia

Μας υποδέχεται στην κουζίνα της και μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή για μια υπέροχη χειμωνιάτικη συνταγή.

Χρόνος προετοιμασίας: 30, μαγείρεμα: 25

Υλικά για 4-5 άτομα

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. ψιλό πλιγούρι
4 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
½ φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς το φλούδι τους
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. ζάχαρη
1 «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού από την Knorr
αλάτι-πιπέρι
μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι  - εικόνα 2

Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια: Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλ. νερό. Λαδώνουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι  - εικόνα 3

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με τη ντομάτα.

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι  - εικόνα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι  - εικόνα 5

Για να φτιάξουμε το ζωμό θα χρειαστούμε ένα «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού από την Knorr και ένα ποτήρι βραστό νερό. Ρίχνουμε το ζωμό στο νερό και το διαλύουμε με ένα κουτάλι.

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι  - εικόνα 6

Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και το ζωμό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 25 λεπτά.

Cook No8: Κόκκινα γιουβαρλάκια με πλιγούρι  - εικόνα 7

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

*Ο φρέσκος βασιλικός στο σερβίρισμα τους πάει πολύ, το ίδιο και η ρίγανη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ