Συνταγή για νόστιμα dumplings με κρέας
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φύλλα gyoza – Dumpling Dough Skin Misori 8cm, Youngwoo
350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάστα σκόρδου – Minced Garlic, Thai Heritage
1 κουταλιά σούπας πάστα τζίντζερ – Minced Ginger, Thai Heritage
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας - Soy Sauce Lite (Less Salt), Yamasa
1 κουταλία σούπας σάλτσα στρειδιού – Oyster Sauce, Lee Kum Kee
1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο –Sesame Oil Pure, Lee Kum Kee
2 κουταλιές σούπας σάκε ή ρυζόκρασο - Cooking Wine, Shao Hsing ή Sake Hakushika (Refined Japanese Sake)
Λίγο νερό
1 καλάθι μπαμπού - Wooden Steamer or Bamboo Steamer, Wok Shop
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα gyoza. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα μυρωδικά, τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το σάκε ή το ρυζόκρασο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά για να μαριναριστεί ο κιμάς.
Σε κάθε φύλλο gyoza βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο κολλώντας με λίγο νερό.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μικρότερης διαμέτρου απο το μπαμπού καλάθι με νερό και μόλις πάρει βράση βγάζουμε το καπάκι της και τοποθετούμε επάνω το καλάθι μπαμπού, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα dumplings.
Άτμίζουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας στην οποία έχουμε προσθέσει προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.