Έχεις ανανά; Φτιάξε ένα εύκολο τσάτνεϊ

Μια ιδιαίτερη γεύση μαρμελάδας που πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα σου!

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από τις μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού, τα βρετανικά τσάτνεϊ μοιάζουν η ιδανική επιλογή. Τα ρέλις -όπως αλλιώς ονομάζονται- λαχανικών ή φρούτων είναι μια ιδανική επιλογή για να συνοδεύσεις τα σνακ και τα γεύματά σου, ειδκότερα αν λατρεύεις τις πιο εξωτικές και γλυκόξινες γεύσεις.

Παρακάτω θα βρεις την συνταγή για τσάτνεϊ με βάση τον λαχταριστό και αγαπημένο ανανά.

Υλικά:

-2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

-3 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

-1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

-1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη

-ένα κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος σπιρτόκουτου ψιλοκομμένο

-250g καστανή ζάχαρη

-175ml ξύδι μήλου

-2 ανανάδες Del Monte σε ελαφρύ σιρόπι τζίντζερ

Εκτέλεση:

-Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά.

-Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρυσό χρώμα.

-Ρίξε σε αποστειρωμένα βαζάκια και άφησε το τσάτνεϊ να κρυώσει πριν καλύψεις με τα καπάκια.