Follow us

Έχουμε τη συνταγή για τάρτα σοκολάτας με 4 μόλις υλικά και χωρίς ψήσιμο

Ένα σχεδόν παράνομο γλυκό

Screenshot_2

Για όλους τους choco lovers εκεί έξω υπάρχει ένα γλυκό που είναι φτιαγμένο από τις αθώες, παιδικές μας αναμνήσεις και μπόλικη σοκολάτα. Η τάρτα σοκολάτας της Αργυρώς Κουτσού δεν χρειάζεται πολλά υλικά ούτε περίπλοκες τεχνικές. Τρώγεται, όπως προτείνει η ίδια, αφού έχεις αφήσει το κομμάτι σου μισή ώρα στην κατάψυξη.

«H ganache γίνεται πιο σκληρή και αντιστέκεται για περισσότερη ώρα στο στόμα» λέει η ίδια.

Η Αργυρώ Κουτσού είναι μαγείρισσα. Άφησε πίσω της είκοσι χρόνια ενασχόλησης με τις πολιτιστικές παραγωγές, φόρεσε ποδιά, και μπήκε στην κουζίνα – κάτι που ονειρευόταν από μικρή. Αφού πάτησε τα σαράντα και μέτρησε τα χρόνια που έχει μπροστά της, αποφάσισε να αφεθεί στο πάθος της.

Η Αργυρώ ξέρει ότι κάθε κοριτσοπαρέα δεν θα αντιστέκεται ποτέ στη σοκολάτα, κι αυτό το σχεδόν παράνομο γλυκό είναι ό,τι καλύτερο όταν περιμένεις τις φίλες σου στο σπίτι. Γι' αυτό και μοιράζεται τη συνταγή με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Συνταγή για τάρτα σοκολάτας:

Για τη βάση:

  • Ένα μεγάλο πακέτο κι ένα μικρό γεμιστά μπισκότα
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Βάλε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε τα 100 γρ λιωμένο βούτυρο, καλό ανακάτεμα ώστε να έχεις ένα μείγμα που δουλεύεται με τα δάχτυλα, και στρώνει για να γίνει η βάση της τάρτας σου. Το απλώνεις με αυτόν τον τρόπο σε μια ταρτιέρα, ή ένα πυρέξ και το αφήνεις στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Αυτή είναι η βάση σου.

Για τη γέμιση:

  • Μια σοκολάτα Ίον αμυγδάλου
  • 300 γρ. σοκολάτα Υγείας

Παίρνεις τις σοκολάτες, τις σπας σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ, ζεσταίνεις 200 ml κρέμας γάλακτος, και με αυτήν περιχύνεις τις σπασμένες σοκολάτες. Ανακατεύεις καλά, να λιώσουν έτσι ώστε να έχεις ένα μείγμα λείο και γυαλιστερό. Βγάζεις από την κατάψυξη τη βάση της τάρτας, ρίχνεις μέσα την καθόλου καθωσπρέπει ganache σου, και το αφήνεις για δύο, τουλάχιστον, ώρες στο ψυγείο.

«Εγώ που την έκανα αυτήν, είμαι μαγείρισσα. Και όποιος μάγειρας τη διαβάσει θα σουφρώσει τη μύτη γιατί είναι απρεπές να χρησιμοποιείς τέτοιες σοκολάτες σαν βάση για μία ganache. Το φαγητό όμως είναι όπως το νιώθεις, και να είσαι σίγουρη ότι αυτή η τάρτα θα βγάλει στην επιφάνεια τα πιο όμορφα συναισθήματά σου». Photo credits: Δανάη Ίσαρη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ