Follow us

Συνταγή για φασολάδα κλασική

Από τη μαμά του Γιώργου Θεοφανόπουλου

Μια παραδοσιακή (και θρεπτική) συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι

Συνταγή για φασολάδα κλασική

Συνταγή για φασολάδα κλασική, ένα παραδοσιακό γεύμα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Δες εδώ τη συνταγή για να το φτιάξεις εύκολα.

Συνταγή για κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

Συνταγή για φασολάδα κλασική

Μερίδες: 8 Χρόνος ετοιμασίας: 140 λεπτά

Υλικά:

  • 1 πακέτο φασόλια
  • 3 καρότα
  • 3 κρεμμύδια (το κρεμμύδι χυλώνει τη σούπα)
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά, τα βράζουμε για 10 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 1 ώρα.

Προσθέτουμε ζεστό νερό στο νερό που έχει απομείνει και προσθέτουμε τα καρότα, τα τριμμένα κρεμμύδια και το σέλινο.

Βράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε ντομάτα, πελτέ, αλατοπίπερο, ζάχαρη και βράζουμε για ακόμα 30 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ανοιχτή την κατσαρόλα παίρνουν 2-3 βράσεις κι έρχονται και χυλώνουν.

Τα τρώμε ζεστά με μπόλικο πιπεράκι και φυσικά λεμόνι.

Πατάτες γιαχνί με φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη

Από τη μαμά του Γιώργου Θεοφανόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ