Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, οργανώνεται το 1ο Estrella Damm Gastronomy Congress στην Ελλάδα, με επίτιμο προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή, τον αλχημιστή της γαστρονομίας Ferran Adrià. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου θα είναι η σύγχρονη πλευρά της μεσογειακής κουζίνας, ενώ τον Ferran Adrià, θα προλογίσουν τρεις έλληνες, διακεκριμένοι chefs που έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης.
Η εκδήλωση θα είναι κλειστή για το ευρύ κοινό ωστόσο η Estrella Damm, ως οικοδεσπότης, θα δώσει την ευκαιρία σε τυχερούς Followers της, να την παρακολουθήσουν, σε διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει.
Who is who
Ο Ferran Adrià - Fernando Adrià Acosta όπως είναι ολόκληρο το όνομά του - γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1962 (L’Hospitalet de Llobregat, Ισπανία), και είναι ο καταλανός chef που δημιούργησε το περίφημο εστιατόριο El Bulli (έκλεισε το 2011). Υπήρξε πρωτοπόρος της μοριακής γαστρονομίας, όπου χρησιμοποιεί ακριβείς επιστημονικές τεχνικές για να δημιουργήσει ευφάνταστα και πρωτότυπα πιάτα της high-end κουζίνας. Στις αρχές του 21ου αιώνα θεωρήθηκε από πολλούς ο καλύτερος chef στον κόσμο.
Ο Adrià μεγάλωσε στη Βαρκελώνη. Αφού άφησε το σχολείο στα 18, ξεκίνησε να εργάζεται σαν λαντζέρης στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου προκειμένου να μαζέψει χρήματα για ένα ταξίδι στην Ίμπιζα. Σε αυτό το εστιατόριο ξεκίνησε να μαθαίνει κλασικές τεχνικές πάνω στη γαστρονομία και αυτή του η εκπαίδευση οδήγησε σε άλλα εστιατόρια της περιοχής. Μετά από τη στρατιωτική του θητεία στο ναυτικό, δέχτηκε ένα internship για ένα μήνα στο El Bulli, ένα αξιοσέβαστο γαλλικό εστιατόριο στην Costa Brava. Στις αρχές του 1984 προσλήφθηκε ως μάγειρας και 8 μήνες αργότερα, όταν έφυγε ο head chef, ανέλαβε μαζί με έναν ακόμα μάγειρα τα ηνία της κουζίνας. Μέχρι το 1987, ο Adrià είχε γίνει ο μοναδικός επικεφαλής chef της κουζίνας.
Ο chef ακολούθησε το μότο "η αντιγραφή δεν είναι δημιουργία" αλλάζοντας έτσι δρόμο στο εστιατόριο και τις αναζητήσεις του, με αποτέλεσμα να ανοίξει εντελώς νέους γαστρονομικούς ορίζοντες. Ο Adrià διέπρεψε πάνω στη μοριακή γαστρονομία, μπλέκοντας τις θετικές επιστήμες στην κουζίνα και δημιουργώντας πρώτος τον "αφρό". Ο chef "άνοιξε" τον δρόμο για μια τελείως διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, καταξιώθηκε στον χώρο του και πλέον το El Bulli λειτουργεί σαν Μη Κερδοσκοπικός Γαστρονομικός Οργανισμός.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr