Φτιάξε σπιτικά πατατάκια μήλου με κανέλα

Μάθε την συνταγή για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Μάθε την συνταγή για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ

Υλικά (για 4 κούπες*)

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κόκκινα μήλα


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές, οριζόντιες ροδέλες.
  • Τοποθετούμε τις ροδέλες μέσα στα ταψάκια, τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα.
  • Στη μία ώρα γυρίζουμε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα διατηρούμε μέσα σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι και πέντε ημέρες.


*119 θερμίδες ανά κούπα