Έρευνες φέρνουν τη χώρα μας δεύτερη στην κατανάλωση τυριού στην Ευρώπη, μετά τη Γαλλία. Τα φυτικά τυριά, πάλι, είναι μια τάση που κάνει έντονη την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας τη σημαντική βελτίωση στη γεύση τους. Και είτε νηστεύεις αυτή την περίοδο είτε είσαι vegetarian ή vegan, τα φυτικά μπορεί να είναι ένα υποκατάστατο των γαλακτοκομικών τυριών στη διατροφή και τη γεύση σου.
Δες επίσης:Διατροφή για τον καύσωνα: Οι τροφές που θα σε ενυδατώσουν τώρα
Τι σημαίνει φυτικό τυρί;
Το παραδοσιακό τυρί παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας καζεΐνη, μια πρωτεΐνη του γάλακτος το οποίο μπορεί να προέρχεται από αγελάδα, κατσίκα, βουβάλι ή αρνί. Οι παραγωγοί των φυτικών τυριών επιλέγουν διάφορα φυτικής προέλευσης συστατικά ως πρώτη ύλη, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα φυτικά γάλατα. Το τυρί λοιπόν αυτό λέγεται φυτικό και συνήθως δεν περιλαμβάνει ζωικής προέλευσης συστατικά, οπότε είναι κατάλληλο για νηστεία, vegetarian ή συχνά και vegan διατροφή.
Τι περιέχει;
Μπορεί να παρασκευάζεται από σόγια, στερεοποιημένο έλαιο (όπως καρύδας, φοινικέλαιο, καρθαμέλαιο ή από ξηρούς καρπούς), διατροφική μαγιά, νιφάδες άγαρ (είδος φυκιών), ξηρούς καρπούς (όπως κάσιους, μακαντέμια και αμύγδαλα), αλεύρι καλαμποκιού ή πατάτας, φυσικά ένζυμα, καλλιέργειες βακτηρίων ή ακόμα και πρωτεΐνη αρακά. Το τυρί από σόγια (τόφου) είναι ένα παραδοσιακό τυρί της ιαπωνικής διατροφής και σχετικά φτωχό σε υδατάνθρακες και λιπαρά και πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη.
Πώς παρασκευάζεται;
Οι παραγωγοί χρησιμοποιούν τη διαδικασία της ζύμωσης, όπως και στο «κανονικό» τυρί, με ένα αποτέλεσμα που είναι πολύ πιο εύγευστο απ’ ό,τι τα πρώτα φυτικά τυριά που είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr