Γιατί είναι τόσο απαραίτητα τα σνακ και ποια να διαλέξεις; Η διαιτολόγος απαντά

Μάθε όλους τους λόγους που οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνεις μικρά σνακ, κυρίως ανάμεσα στα γεύματά σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται ότι καταναλώνοντας κάποιο σνακ ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων τους, συμβάλλουν στην απόκτηση βάρους. Ωστόσο, ένα υγιές σνακ μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σου και μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής με σκοπό την απώλεια βάρους.

Το κλειδί είναι να επιλέξεις σνακ χαμηλά σε θερμίδες (~100 θερμίδες), που να περιέχουν ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και «καλό» λίπος). Προσπάθησε επίσης το σνακ να το καταναλώνεις περίπου στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρωινού – μεσημεριανού και/ή μεσημεριανού – βραδινού.

Αύξηση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών

Η κατανάλωση υγιεινών σνακ βοηθάει στην επιπλέον πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που αποτελούν την πρώτη επιλογή ως σνακ, προσφέρουν βιταμίνη Α και C, σημαντικές και οι δύο για το ανοσοποιητικό σύστημα, την επούλωση πληγών και για την υγεία των δοντιών και των ούλων. Προσφέρουν επίσης, φυτικές ίνες γεμίζοντας το στομάχι με λίγες θερμίδες.

Μία άλλη επιλογή σνακ, το τυρί ή το γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, βοηθάει στην αύξηση της ημερήσιας πρωτεϊνικής πρόσληψης, απαραίτητη για τους μύες, το δέρμα, την ανάπλαση κυττάρων και τα μαλλιά.

Επιλέγοντας προϊόντα ολικής άλεσης αυξάνεις την πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών.

Τα γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά αυξάνουν την πρόσληψη ασβεστίου, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για υγιή οστά.

Μία χούφτα ξηρών καρπών επίσης ως σνακ, προσθέτει καλά λιπαρά στην διατροφή σου τα οποία προστατεύουν την καρδιά και το μυαλό σου...

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr