«Γιατί παχαίνω;» Αυτοί είναι οι 8 λόγοι που σήμερα παχαίνουμε πιο πολύ

Γιατί παχαίνω; Οι πιο πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή παχαίνουν περισσότερο από ό,τι παλαιότερα. Δες τι δεν πρέπει να κάνεις!

Γιατί παχαίνω; Οι πιο πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή παχαίνουν περισσότερο από ό,τι παλαιότερα. Δες τι δεν πρέπει να κάνεις!

Tρώμε περισσότερη ζάχαρη από ποτέ

Η ζάχαρη αναδεικνύεται στο πιο συχνό (και χειρότερο) συστατικό της σύγχρονης διατροφής. Αναρίθμητες μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να έχει βλαβερή επίδραση στον μεταβολισμό οδηγώντας σε αντίσταση στην ινσουλίνη, αύξηση του κοιλιακού λίπους, υψηλότερα τριγλυκερίδια και κακή χολιστερίνη. Υπάρχουν επίσης πολλές μελέτες που δείχνουν πως οι άνθρωποι οι οποίοι τρώνε περισσότερη ζάχαρη κινδυνεύουν από εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, καρδιοπάθειας ακόμα και καρκίνου.

Μας αρέσει περισσότερο από ποτέ το πρόχειρο φαγητό

Τρώμε περισσότερες θερμίδες και δεν τις καίμε. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι άνθρωποι έτρωγαν πιο απλά, σπιτικά γεύματα. Γύρω στο 2009 περίπου τα μισά μας γεύματα ήταν από φαστ φουντ ή άλλου είδους έτοιμο φαγητό. Επιπλέον, ακόμα και οι σπιτικές τροφές σήμερα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επεξεργασμένες ανθιγιεινές πρώτες ύλες...

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr