Συνταγές για φθινοπωρινά κέικ | 5 ιδέες κατάλληλες για την εποχή αυτή

Ονειρεύεσαι ένα Σαββατοκύριακο στον καναπέ, με ζεστό καφέ και κέικ; Σου έχουμε τις συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια και θα γεμίσουν το σπίτι σου με αρώματα

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Ονειρεύεσαι ένα Σαββατοκύριακο στον καναπέ, με ζεστό καφέ και κέικ; Σου έχουμε τις συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια και θα γεμίσουν το σπίτι σου με αρώματα. Δες παρακάτω 5 εύκολες και νόστιμες συνταγές για φθινοπωρινά κέικ.

Συνταγή για σταφιδόψωμο με βρώμη για έξτρα φυτικές ίνες

Συνταγές για φθινοπωρινά κέικ | 5 ιδέες κατάλληλες για την εποχή αυτή

Υπέροχο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, argiro.gr

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)
  • 240 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 200 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160?C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, τα αβγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε.
  • Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
  • Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.

Κέικ χωρίς αλεύρι

Από την Ιωάννα Χαλμούκη, pasta-flora.com

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κουτ.γλ. λικέρ Amaretto
  • 80 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα για να αφρατέψουν και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το λικέρ. Ρίχνουμε το μείγμα στα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 22-24 εκατοστών.
  • Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο να φύγουν οι φυσαλίδες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά το πολύ. (Εσωτερικά θα είναι ακόμα υγρό το μείγμα μας.)

    *Το κέικ στο φούρνο θα φουσκώσει αλλά όταν το βγάλουμε θα “κάτσει? και θα σχηματίσει ρωγμές στην επιφάνεια.

Κέικ καρότο

Από τον Βασίλη Καλλίδη
Δες εδώ τη συνταγή.

Κέικ Σοκολάτα

Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Δες εδώ τη συνταγή.

Αλμυρό Κέικ Πράσου

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Δες εδώ τη συνταγή.

Εύκολο κέικ μπανάνας | Η γρήγορη συνταγή των 45 λεπτών