Από τη Μαργαρίτα Οκτωράτου, MSc, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Δημόσιας Υγείας, επιστημονική υπεύθυνη Nutribalance.
Όπως τονίζει η διατροφολόγος, η τόνωση των κοιλιακών μυών απαιτεί ένα καλό συνδυασμό άσκησης, υποθερμιδικής αλλά ισορροπημένης διατροφής και επιμονής. Να μερικές διατροφικές συμβουλές που προτείνει για να αποκτήσεις γραμμωμένη κοιλιά – πάντα σε συνδυασμό με στοχευμένη άσκηση.
Η σωστή διατροφή για γράμμωση στην κοιλιά; Ιδού τι συστήνει η Μαργαρίτα Οκτωράτου:
Δοκίμασε να τρως κάθε 3-4 ώρες
Φρόντισε να μοιράσεις μέσα στη μέρα:
- 2-3 μικρομερίδες άπαχη πρωτεΐνη (όπου 1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 50-60 γρ: ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα – για μείωση του σπλαχνικού λίπους,
- όσπρια 1-2 φορές –για τον ίδιο λόγο, κοτόπουλο ή γαλοπούλα 1-2 φορές, και κόκκινο κρέας μέχρι 1), 2-3 μερίδες άπαχα γαλακτοκομικά (όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι – φυσική πηγή προβιοτικών που θα συμβάλλουν στην μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά)