Η σωστή διατροφή για γράμμωση στην κοιλιά από τη διατροφολόγο

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Από τη Μαργαρίτα Οκτωράτου, MSc, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Δημόσιας Υγείας, επιστημονική υπεύθυνη Nutribalance.

Όπως τονίζει η διατροφολόγος, η τόνωση των κοιλιακών μυών απαιτεί ένα καλό συνδυασμό άσκησης, υποθερμιδικής αλλά ισορροπημένης διατροφής και επιμονής. Να μερικές διατροφικές συμβουλές που προτείνει για να αποκτήσεις γραμμωμένη κοιλιά – πάντα σε συνδυασμό με στοχευμένη άσκηση.

Η σωστή διατροφή για γράμμωση στην κοιλιά; Ιδού τι συστήνει η Μαργαρίτα Οκτωράτου:

Δοκίμασε να τρως κάθε 3-4 ώρες

Φρόντισε να μοιράσεις μέσα στη μέρα:

  • 2-3 μικρομερίδες άπαχη πρωτεΐνη (όπου 1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 50-60 γρ: ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα – για μείωση του σπλαχνικού λίπους,
  • όσπρια 1-2 φορές –για τον ίδιο λόγο, κοτόπουλο ή γαλοπούλα 1-2 φορές, και κόκκινο κρέας μέχρι 1), 2-3 μερίδες άπαχα γαλακτοκομικά (όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι – φυσική πηγή προβιοτικών που θα συμβάλλουν στην μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά)