Follow us

Η συγγραφέας Τατιάνα Τζινιώλη μάς ταξιδεύει στο Manhattan

Η πρώτη της συγγραφική δουλειά, τα βιβλία και το κέντρο της Νέας Υόρκης

AAF_9401

Τα καλοκαίρια είναι συνυφασμένα με διάβασμα και ταξίδια. Έτσι, και η συγγραφέας Τατιάνα Τζινιώλη μάς ταξιδεύει νοερά στο Μανχάταν μέσα από την πρώτη ομότιτλη τριλογία της.

Η συγγραφέας

Δεν είμαι καλή στο να περιγράφω τον εαυτό μου. Θα σου πω όμως αυτά που θα ήθελα να πουν οι άλλοι για μένα. Είμαι μεγάλη φαν της early 00spop, των bagels, και σιχαίνομαι τη μαρμελάδα στα cheesecakes. Επιπλέον, το πρώτο μου παιδικό τραύμα ήταν όταν αποχώρησε η GeriHalliwell από τις SpiceGirls. Α, και μπορώ ακόμη να κάνω τη χορογραφία του Stop και να απαριθμήσω όλα τα επεισόδια των Friends.

Το βιβλίο

Το «Πριν το Ξημέρωμα» είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας με κεντρικό τίτλο Manhattan. Ανήκουν στο είδος της σύγχρονης ερωτικής λογοτεχνίας και το κάθε βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία ενός ξεχωριστού ζευγαριού και το μόνο τους κοινό είναι πως διαδραματίζονται στο Manhattan.

Το Ένα Βράδυ έχει να κάνει με τον ορκισμένο εργένη που αποφεύγει τις δεσμεύσεις όπως οι Νεουρκέζοι το Μπρούλιν, το Μετά τα Μεσάνυχτα ασχολείται με τη διαχείριση πένθους και την προσκόλληση στο παρελθόν, ενώ το Πριν το Ξημέρωμα είναι η ιστορία του Λόγκαν και της Έλι. Ο Λόγκαν γνωρίζει το κορίτσι μας, που όμως έχει τα δικά του μυστικά καθώς προέρχεται από ένα σπίτι γεμάτο βία. Είναι βιβλία γεμάτα έρωτα, πάθος, και χαρακτήρες με ελαττώματα που όμως τους αγαπώ πολύ. Άλλωστε ποιο θα ήταν το ωραίο αν όλα ήταν τέλεια;

Η συγγραφέας Τατιάνα Τζινιώλη μάς ταξιδεύει στο Manhattan

Η πρώτη συγγραφική δουλειά

Θα είμαι ειλικρινής. Η τριλογία ξεκίνησε επειδή ήθελα να γράφω ξανά και ξανά για το Manhattan. Έτσι, αποφάσισα να γράψω τρεις αυτοτελείς (standalone) ιστορίες που απλά το κοινό τους είναι πως εκτυλίσσονται στην ίδια πόλη. Πριν την τριλογία, το 2015, είχε κυκλοφορήσει και το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο RoadTrip. Πρόκειται για ένα…roadtrip από Λος Άντζελες σε Σικάγο. Πάνω από είκοσι ώρες ταξιδιού και δύο άνθρωποι που φαινομενικά δε συμπαθεί ο ένας τον άλλον.

Η έμπνευση

Δεν μπορώ να πω πως είναι κάτι συγκεκριμένο. Νομίζω κανένας συγγραφέας δε μπορεί να απαντήσει τι είναι αυτό που κάνει αυτή τη μία ιδέα να ξεχωρίζει από τις χιλιάδες άλλες που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου. Μπορεί να σκέφτεσαι πολλά και όμως, μία από αυτές, αυτή που τελικά θα αποτυπωθεί στο χαρτί, σου κολλά για μέρες χωρίς να το καταλάβεις.

Το καλοκαιρινό Manhattan και τα βιβλία

Είναι γεμάτο κρύους καφέδες στο γρασίδι του BryantPark. Είναι οι βόλτες στον πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Hudson. Είναι οι δροσερές σαλάτες και τα bagels με creamcheese σε μικρά πάρκα ή υπαίθρια καφέ. Είναι oι ποδηλατάδες μέσα στο CentralPark, οι υπαίθριες συναυλίες και τα ατελείωτα χιλιόμετρα που κάνεις κάθε μέρα προσπαθώντας να «ρουφήξεις» όσο περισσότερο από την πόλη μπορείς.

Τα βιβλία είναι παντός καιρού. Σε κάνουν να σκέφτεσαι διαφορετικά και μπορεί πράγματι να αλλάξουν τη ζωή σου. Έρχεσαι σε επαφή με περιπέτειες, κόσμους, κίνητρα και ψυχοσυνθέσεις και όπως είχε πει ο George R.R Martin, «Ένας αναγνώστης μπορεί να ζήσει χιλιάδες ζωές». Έχω κλάψει και έχω γελάσει άπειρες φορές γυρνώντας σελίδες και είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις μετά από μία δύσκολη ημέρα. Εσύ, το βιβλίο ή το kindle σου, και ένας κρύος καφές στη βεράντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ