Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Ένας υπέροχος τρόπος να κάνεις γρήγορα τραπεζώματα στη βεράντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Κρεμώδης και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά γιατί το γιαούρτι δεν έχει τα λιπαρά και το βάρος της κρέμας γάλακτος. Δοκίμασε την τέλεια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ.

Ταλιατέλες με γαρίδες | H υπέροχη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου χωρίς σάλτσα

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γρ. από οποιοδήποτε ζυμαρικό
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 5 ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές, το πιπέρι, αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (θα θυμηθούμε να την αφαιρέσουμε στο τέλος).

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή για καρμπονάρα στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη