Κασερόπιτα από τη Ρένα Της Φτελιάς

Ανακάλυψε τα νέα βιβλία συνταγών αποκλειστικά με τον Τηλεθεατή

ΓΡΑΦΕΙ: BETTY BETTY

Υλικά:

1 κιλό τριμμένα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα)

6 αβγά

500 γρ. κρέμα γάλακτος

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο δυόσμο ή βασιλικό ή άνηθο ή τίποτα

λίγη πάπρικα

2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού ή 2 φύλλα του εμπορίου (χωριάτικο ή κουρού)

Εκτέλεση:

Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη βάζω την κρέμα, τα αβγά, τα τριμμένα τυριά, πιπέρι, λίγη πάπρικα και όποιο πράσινο μυρωδικό προτιμώ (αν θέλω).

Τα ανακατεύω όλα μαζί, να ενωθούν μεταξύ τους.

Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το ένα φύλλο.

Στρώνω το μίγμα της πίτας και από πάνω απλώνω το άλλο φύλλο.

Το λαδώνω, το τρυπάω με πιρούνι και το κόβω όπως θέλω.

Βάζω το ταψί στον φούρνο και το ψήνω γύρω στα 40 – 45 λεπτά.

Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω.

Ανακάλυψε τα νέα βιβλία συνταγών αποκλειστικά με τον Τηλεθεατή