Follow us

Ανάλυσέ Το | Κατάλαβε πώς σκέφτεται: «Γιατί εγώ λέω "α" κι εκείνος καταλαβαίνει "ω";»

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τα βασικά αντρικά χαρακτηριστικά για να σε βοηθήσουν στην επικοινωνία με το άλλο φύλο!

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τα βασικά αντρικά χαρακτηριστικά για να σε βοηθήσουν στην επικοινωνία με το άλλο φύλο!

σχέση

Κατάλαβε πώς σκέφτεται…

Προχθές είπα την εξής φράση στον άντρα μου: «Eίμαι πολύ κουρασμένη… σήμερα δεν πρόλαβα ούτε να φάω» Μέσα μου περίμενα μια απάντηση όπως «Αχ κοριτσάκι μου… Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι πες μου…» Αντί γι’ αυτό άκουσα «Δεν έπρεπε να τα κάνεις όλα μαζί, γι’ αυτό κουράστηκες…»

Ουπς! Παγόβουνο…

Μια καθημερινή απλή μικρή συνομιλία μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα. Πολλά ζευγάρια, μετά από κάτι τέτοιο μπορεί να συγκρουστούν πολύ έντονα…

Ανάλυσέ Το | Πώς να ανακτήσεις τη χαμένη εμπιστοσύνη στη σχέση

Μια από τις πιο συχνές δυσκολίες των ζευγαριών (παντρεμένων ή μη) που συναντάω, είναι η επικοινωνία. Πολλά προβλήματα προκύπτουν και διογκώνονται επειδή ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλο. Χωρίς να φταίει απαραίτητα κάποιος ή κάτι συγκεκριμένο, πολλά ζευγάρια απομακρύνονται επειδή είτε ο ένας είτε ο άλλος, κρύβει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του. Κι αυτό, γιατί θεωρούν την επικοινωνία τους… χαμένη υπόθεση.

Οι διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που σκέφτονται οι άντρες και οι γυναίκες είναι πολλές και έχουν διαμορφωθεί από οργανικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Όταν λοιπόν εισέπραξα την απάντηση εκείνη από τον άντρα μου, αφού στιγμιαία θύμωσα, στη συνέχεια σκέφτηκα ένα βασικό αντρικό χαρακτηριστικό:

Ανάγκη των αντρών να βρίσκουν τη λύση

Όταν ένας άντρας ακούσει μια γυναίκα να παραπονιέται, αμέσως σκέφτεται ότι είναι υπεύθυνος να της βρει λύση και συνήθως θεωρεί προσωπική αποτυχία το παράπονό της. Σκέφτεται δηλαδή ότι δεν καταφέρνει να την ικανοποιήσει. Έτσι, προσπαθεί να την κάνει να σκεφτεί διαφορετικά, αλλάζοντας το σκεπτικό της. Από την άλλη, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραίτητα λύση, αλλά συμπαράσταση, κατανόηση και τρυφερότητα. Εκεί κάπου αρχίζει η σύγκρουση, καθώς ο ένας νιώθει άσχημα για τον εαυτό του (άντρας) και ο άλλος απογοητεύεται γιατί δεν παίρνει αυτά που χρειάζεται (γυναίκα). Όταν δηλαδή παραπονιέσαι για κάτι στον άντρα σου, εκείνος ακούει «δεν τα καταφέρνεις».

Ανάλυσέ το: Ποιες συμπεριφορές καταστρέφουν την σχέση

Τι να κάνεις:

Προσπάθησε να λες το παράπονό σου αφού πρώτα έχεις αναφέρει κάτι θετικό για εκείνον. Δηλαδή, «Ευτυχώς που με βοηθάς κι εσύ στα ψώνια του σπιτιού… σήμερα που τα έκανα όλα μόνη μου, νιώθω πολύ κουρασμένη».

Συνήθη βασικά αντρικά χαρακτηριστικά:

Ανάγκη να προστατεύουν τη σύντροφό τους

Μερικές φορές, η γυναίκα που είναι πολύ ανεξάρτητη και αυτόνομη, φέρνει σε αμηχανία έναν άντρα με αυτό το χαρακτηριστικό. Ένας άντρας νιώθει πιο δυνατός, όταν η γυναίκα του τον χρειάζεται να την προστατεύει. Όταν όμως του δείχνει ότι μπορεί και μόνη της (πράγμα κατά τα άλλα θετικό) και δεν έχει την ανάγκη του, εκείνος αμφισβητεί τις ικανότητές του και την δύναμή του. Παράλληλα όμως, ένας άντρας έχει ανάγκη να νιώθει δυνατός. Από την άλλη, μια γυναίκα που δίνει τέτοια μηνύματα σε έναν άντρα, δεν σημαίνει ότι δεν τον θαυμάζει ή ότι τον θεωρεί αδύναμο. Με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι ένας άντρας θέλει μια γυναίκα η οποία να είναι εξαρτημένη από εκείνον (αν και ξέρω και τέτοια ακραία παραδείγματα), χωρίς δική της ζωή. Χρειάζεται όμως να του δείχνει ότι τον χρειάζεται.

Τι να κάνεις:

Αν αισθάνεσαι την απογοήτευσή του όποτε εσύ νιώθεις δυνατή και αυτόνομη, προσπάθησε να του δείχνεις ότι είναι σημαντικός για σένα και πόσο απολαμβάνεις την προστατευτικότητά του.

Ανάγκη για επιβεβαίωση της κυριαρχίας τους

Άκουγα την γιαγιά μου να λέει ότι «ο άντρας πρέπει να είναι η κεφαλή του σπιτιού, αλλά η γυναίκα ο λαιμός που το στηρίζει και το κατευθύνει». Αυτό το γνωμικό, ίσως να μην είναι τόσο σύνηθες σήμερα, όμως η ανάγκη του άντρα για κυριαρχία, είναι κάτι που παρατηρώ έντονα και σήμερα. Συνήθως δηλαδή ένας άντρας θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο. Αν δηλαδή έχετε να αποφασίσετε για ένα σημαντικό ζήτημα και δείχνεις να έχεις ήδη πάρει την απόφασή σου, τότε μάλλον θα εισπράξεις αντίδραση, ακόμη κι αν αυτό που υποστηρίζεις είναι κάτι που και εκείνος θα υποστήριζε αν φαινόταν ότι το είχε σκεφτεί πρώτος.

Τι να κάνεις:

Άκουσε τη γνώμη του και τα επιχειρήματά του. Όταν η σωστή απόφαση είναι εξόφθαλμη, ρώτησε έτσι κι αλλιώς τι πιστεύει και δείξε ότι επικροτείς τον τρόπο που σκέφτεται.

Ξέρω ότι η κοινωνία μας σιγά σιγά γίνεται unisex. Kάτι που δεν θεωρώ ούτε απαραίτητα αρνητικό, αλλά ούτε και θετικό. Πιστεύω ότι είναι μια εξέλιξη. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά τα συναντάω πολύ συχνά και γι’ αυτό θεώρησα σκόπιμο να τα διατυπώσω.

Φυσικά δεν θέλω να ακυρώσω τα ατομικά γνωρίσματα του καθένα μας. Όλα τα παραπάνω είναι γενικές δικές μου παρατηρήσεις, που θεωρώ ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επικοινωνία.

Να είσαι καλά!!

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati

Twitter: S_Koutsostamati

Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ