Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένα vegan, νόστιμο και θρεπτικό κέικ

Ταχίνι και πορτοκάλι, ένας τέλειος συνδυασμός. Χωρίς αβγά και χωρίς γάλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Αν είσαι λάτρης των κέικ ή θέλεις ένα γλυκό που να διατηρείται για μέρες αλλά και να είναι νόστιμο και χορταστικό, το συγκεκριμένο γλύκισμα είναι η ιδανική επιλογή. Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή με πιο πιο τέλειο συνδυασμό γεύσεων, ταχίνι και πορτοκάλι.

Η vegan συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γάλα αμυγδάλου και έξτρα υγιεινό υλικό το κουνουπίδι (δε θα το καταλάβει κανείς)

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι

Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περίπου πορτοκάλια)
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλι
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενείς, παχύρρευστος χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράνμπερι και τα καρύδια.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία. Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Τip: Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι

Συνταγή για υγρό κέικ με ολόκληρα αχλάδια | Η πιο λαχταριστή συνταγή για σήμερα