Συνταγή για κέικ μερέντα

Υπερ-σοκολατένια γεύση στο πιο λαχταριστό γλυκό.

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Συνταγή για κέικ μερέντα

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά (τα ασπράδια, μαρέγκα)

50 γρ. γάλα

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. merenda

Υλικά για γλάσο:

250 γρ. merenda ανακατεμένο με λίγο καλαμποκέλαιο.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, έναν - έναν.

Προσθέτουμε το γάλα και τέλος το αλεύρι.

Χτυπάμε τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, προσθέτουμε στη μισή τη merenda και στη συνέχεια τη μαρέγκα χωρισμένη στα δύο μείγματα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και βάζουμε εναλλάξ τις ζύμες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αφού ψηθεί το κέικ και κρυώσει λίγο διακοσμούμε με το γλάσο.

Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας Νικολίτσας Ξυγκά, την Κυρία Χρυσή, Ηράκλειο Αττικής.