Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη

Μια τέλεια εκδοχή για να μαγειρέψεις το κοτόπουλο με έναν διαφορετικό τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη, μία πεντανόστιμη συνταγή για το μεσημεριανό από τον αγαπημένο μας σεφ.

Συνταγή για γουακαμόλε | Ο πιο νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσεις το αβοκάντο

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα και 10 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:εύκολο

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κοτόπουλο 1500 γρ. σε κομμάτια
  • 250 γρ. φέτα κομμένη κυβάκια
  • 3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές σε κυβάκια
  • 6 ώριμες ντομάτες στο χοντρό τριφτη
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες,χοντροκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • μία πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις φρέσκες ντομάτες,μαζί με τις λιαστές, την κάπαρη, 1 ποτήρι ζεστό νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να γίνει το κοτόπουλο,περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή