Κρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Αν ψάχνεις συνταγές για να αξιοποιήσεις το φαγόπυρο που έχεις στο ντουλάπι σου η συγκεκριμένη έχει εξαιρετικά αρώματα από τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι και τη σάλτσα. Η σάλτσα romesco είναι καταλανικής καταγωγής, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη, αλλά μπορείς να την αντικαταστήσεις με σάλτσα ντομάτας

Για 12 κρέπες Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 25 λεπτά

Κρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco – Υλικά:

  • 3/4 φλ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. πλήρες γάλα (μπορεί να χρειαστείς λίγο παραπάνω)
  • 1½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν επιπλέον για το τέλος
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τουρσί
  • 1/4 φλ. φουντούκια, ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
  • 1 κ.σ. ξίδι από λικέρ
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μάτσο πράσινα φυλλώδη λαχανικά