Μαλακά μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο

Τρώγονται υπέροχα ζεστά, οπότε θυμήσου να τα φτιάξεις λίγο πριν τα σερβίρεις

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Εάν μέχρι τώρα, δεν έχεις δοκιμάσει να ψήσεις με όσπρια(!) και σου φαίνεται κάπως περίεργο σαν ιδέα, πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα μαλακά, σοκολατένια μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο.

Γιατί να φτιάξεις μπισκότα πρωτεΐνης με ρεβίθι και φυστικοβούτυρο;

  • Ο συνδυασμός σοκολάτας και φυστικοβούτυρου είναι απλά υπέροχος.
  • Δεν περιέχουν αλεύρι, βούτυρο και αυγά, οπότε είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και δεν θα ανεβάσουν απότομα το σάκχαρο-ειδικά αν βάλουμε στέβια.
  • Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, καθώς το ρεβίθι, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όσπρια, περιέχει και το αμινοξύ μεθειονίνη, με αποτέλεσμα οι πρωτείνες του να θεωρούνται υψηλής βιολογικής αξίας.
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φολικό οξύ- μελλοντικές μανούλες ακούτε?

Επιπλέον, αν ακολουθείς κετογονική διατροφή, μπορείς να αντικαταστήσεις τη βρώμη με αλεύρι καρύδας ή αμυγδάλου.

Τρώγονται υπέροχα ζεστά, οπότε θυμήσου να τα φτιάξεις λίγο πριν τα σερβίρεις!

Υλικά

  • 1.5 κούπα ρεβύθια βρασμένα ή κονσέρβα
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αντίστοιχη ποσότητα στέβια
  • 1/2 κούπα γάλα φυτικό ή ζωικό
  • 1 κ.γ. baking powder2-3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας, μπορούν να είναι vegan ή χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση