Follow us

«Μαθαίνω να μην Καπνίζω»: Τα παιδιά ζητούν έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του Καπνίσματος

antismokingd

Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι αναγκασμένο να ζει ως παθητικός καπνιστής, μία εικόνα που αργότερα μπορεί να το ωθήσει να ξεκινήσει και το ίδιο το κάπνισμα. Η ευαισθητοποίηση κατά του καπνίσματος είναι υπόθεση όλων μας, πόσο μάλλον των παιδιών, αφού το μέλλον είναι στα χέρια τους. Γι αυτό είναι ζωτικό να τους δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον έλεγχο του καπνίσματος.

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», παιδιά από όλη την Ελλάδα ζητούν έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο και τις βλαβερές συνέπειές του, υψώνοντας τις φωνές τους με τον δικό τους τρόπο.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το νεοσύστατο Ινστιτούτο Δημοσίας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος και το υπερσύγχρονο Ερευνητικό Εργαστήριο «Γεώργιος Δ. Μπεχράκης» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

«Μαθαίνω να μην Καπνίζω»: Τα παιδιά ζητούν έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου, πάνω από 1000 παιδιά συμμετείχαν με δικές τους συνθέσεις τραγουδιών, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά έργα.

antismoking (3)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε βραβεία σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, που διακρίθηκαν για τα έργα τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με θέμα «Μαθαίνω να μην Καπνίζω».

antismoking (2)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδας, (Ηπίττου 17Β-Πλάκα) έγινε η έναρξη του επιστημονικού προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

antismoking (1)

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: «Η Διακοπή του Καπνίσματος», «Το Παθητικό Κάπνισμα», «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο», «Το Παραεμπόριο Προϊόντων Καπνού και το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αντιμετώπισή του».

Με ιδιαίτερη έμφαση θα τονιστεί και ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρόληψη του καπνίσματος. Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής κύριος Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, «Το κάπνισμα στην Ελλάδα μειώνεται. Τα νέα παιδιά όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τη σκληρή εξάρτηση. Το πρόγραμμα HEART και το φετινό 6ο Μαθητικό Συνέδριο στέλνουν μήνυμα “Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα” σε όλη την Ελλάδα. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος».

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.smokefreegreece.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ