Follow us

Μαύρα τρόφιμα με ενεργό άνθρακα: Τα «υπέρ» και τα «κατά» της νέας μόδας στη διατροφή

Από τη Δήμητρα Γλυνού, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο (@dimitra_gluno)

Μαύρα τρόφιμα με ενεργό άνθρακα: Τα «υπέρ» και τα «κατά» της νέας μόδας στη διατροφή

Από τη Δήμητρα Γλυνού, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο (@dimitra_gluno)

Ένα νέο διατροφικό trend έχει κατακτήσει τον κόσμο του instagram και συγκεκριμένα τους food bloggers. Είναι μαύρα, σχεδόν κατάμαυρα και είναι τρόφιμα από άνθρακα. Μια γρήγορη ματιά στα social media θα σας πείσει ότι αυτή τη στιγμή είναι η νέα μόδα της διατροφής.

View this post on Instagram

#yang ga suka sm beef bisa diganti sm egg yah maxlovers ????#newmenubymax#blackburgeregg#maxfoodbanjaranegara????

A post shared by max_bna (@max_banjarnegara) on

Ξεκίνησε στα μενού κάποιων εστιατορίων με τα ψωμάκια των burger και τελευταία γνωστές γαλακτοβιομηχανίες και ζαχαροπλαστεία έχουν ξεκινήσει να παράγουν παγωτά με ενεργό άνθρακα. Δεν είναι λίγα και τα αρτοποιία όμως που τον χρησιμοποιούν για την παραγωγή διαφόρων ειδών, όπως cupcakes και κριτσίνια.

Τι είναι ο άνθρακας;

Φτιάχνεται από ξύλο, κέλυφος καρύδας ή άλλα οργανικά υλικά που περνούν από ειδική επεξεργασία με ένα αέριο που καθιστά τον άνθρακα εξαιρετικά πορώδη. Συνεπώς, είναι 100% φυσικό προϊόν και στην ουσία είναι μια άγευστη και άοσμη μαύρη σκόνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr