Μπισκοτοκέικ από αλεύρι ντίνκελ με φρούτα και σαντιγί: Να πώς θα φτιάξεις υγιεινά shortcakes για γλυκές λιγούρες

Το κλασικό συνοδευτικό τσαγιού σε μια υγιεινή γλυκιά συνταγή

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής η μελάσα από ρόδι κυριαρχεί. Μπορείς να το βρεις έτοιμο ή να το φτιάξεις μόνη σου συμπυκνώνοντας χυμό ροδιού ώσπου να γίνει μια γλυκόξινη σάλτσα. Μπορείς επίσης να την αντικαταστήσεις με πετιμέζι από ρόδι.

Οι χρήσεις της πολλές: Μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες σε παγωτό, γιαούρτι και κέικ, αλλά και στη βρόμη σου. Πρόσθεσέ την επίσης σε ντιπ, κρέατα (ταιριάζει εξαιρετικά με το μπιφτέκι!) και λαχανικά και θα τους χαρίσεις πλούσιες γευστικές νότες που θα ξετρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν.

Παρακάτω θα βρεις μια από τις συνταγές με shortcakes από αλεύρι ντίνκελ με μελάσα στην οποία μπορείς να προσθέσεις φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο προτιμάς.