Μους λεμόνι από τον Βασίλη Καλλίδη

Ο αγαπημένος μας chef σου προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Ο αγαπημένος μας chef σου προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό

Ο αγαπημένος cher του missbloom.gr, Βασίλης Καλλίδης, σου μαθαίνει τα μυστικά του για μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μους λεμονιού!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά για 6 άτομα:

300 ml κρέμα γάλακτος

1 κεσεδάκι μασκαρπόνε

τα ασπράδια από 3 αυγά

χυμό από 3 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ κούπα ζάχαρη

7 φύλλα ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη φυλάμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ζεσταίνουμε το χυμό των λεμονιών και μέσα του διαλύουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα, λίγη-λίγη κάθε φορά και με απαλές κινήσεις. Μοιράζουμε τη μους σε ψηλά ποτήρια ή μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.