Follow us

Οργάνωσε μόνη σου τον γάμο των ονείρων σου σε 10 βήματα

Η σωστή διοργάνωση γάμου θέλει τον ειδικό της! Δες τις συμβουλές των wedding planners για να μην πελαγώσεις!

Η σωστή διοργάνωση γάμου θέλει τον ειδικό της. Δες τις συμβουλές των wedding planners για να μην πελαγώσεις.

Young bride and groom relaxing together on stone steps

Ρωτήσαμε τις ειδικούς! Η Αριάδνη Γκαζιάνη και η Σαββίνα Πορφυριάδου, ιδιοκτήτριες του γραφείου διοργάνωσης εκδηλώσεων Point Of U ξέρουν ακριβώς τα βήματα για να έχεις τον γάμο που ονειρεύεσαι. Βάλε τα σε τάξη με τις συμβουλές τους.

Οργάνωση γάμου μόνη μου; Ναι, με αυτά τα δέκα βήματα της gallery.

1. Όρισε ημερομηνία. Η πρόταση έγινε και οι υποψήφιες ημερομηνίες πέφτουν στο τραπέζι. Τι γίνεται όμως αν η εκκλησία και ο χώρος που ονειρεύεσαι δεν είναι διαθέσιμα; Γι' αυτό πριν κλείσεις την ημερομηνία βεβαιώσου για τη διαθεσιμότητα των 2 παραπάνω.

2. Όρισε ένα budget. Στον προϋπολογισμό του γάμου, υπάρχουν κάποια σταθερά κόστη (π.χ. αμοιβή φωτογράφου, DJ) και αυτά που κυμαίνονται ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων. Ο πρώτος παράγοντας για μείωση κόστους είναι η μείωση αριθμού των καλεσμένων.

3. Να θυμάσαι πάντα ότι είναι ο δικός σου γάμος & θα τον κάνεις όπως τον θέλεις εσύ. Μην πέσεις στην παγίδα να προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες της οικογένειας και των φίλων. Δεν υπάρχουν «πρέπει», θα κάνεις ό,τι θέλεις και όπως το θέλεις!

4. Για εξοικονόμηση κόστους, απόφυγε το Σάββατο. Είτε πρόκειται για χώρο όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις γάμου, είτε για προμηθευτές (π.χ. catering, bar κ.λπ.) θα βρεις σίγουρα πιο οικονομικές προτάσεις αν κάνεις το γάμο Παρασκευή ή Κυριακή.

5. Λίστα Γάμου. Μία πρόταση που θα βοηθήσει και εσένα να αποκτήσεις πιο εύκολα κάποια πράγματα που θέλεις ή χρειάζεσαι, αλλά και τους καλεσμένους σου, οι οποίοι δε θα προβληματιστούν ως προς το δώρο.

6. Πρόβλεψη βροχής. Έλπιζε για το καλύτερο & προετοιμάσου για το χειρότερο. Αν προγραμματίζεις το γάμο άνοιξη ή καλοκαίρι, φρόντισε να είσαι προετοιμασμένη για βροχή, είτε νοικιάζοντας μία τέντα, είτε ότι ο χώρος της εκδήλωσης έχει και κάποιο στέγαστρο.

7. Απόλαυσε όλη την προετοιμασία αλλά και εκείνη την ημέρα, ξεχνώντας τη λέξη άγχος προσλαμβάνοντας ένα wedding planner! Ένας καλός επαγγελματίας θα σε γλιτώσει και από άγχος και τρέξιμο. Η ημέρα αυτή είναι μοναδική και θα περάσει αστραπιαία.

8. Αποφάσισε τι χαρακτήρα θέλεις να έχει η εκδήλωση του γάμου. Θέλεις μία επίσημη δεξίωση ή ένα πάρτι; Θέλεις λίγους και καλούς ή θέλεις έναν ανοιχτό γάμο;

9. Οργάνωσε χρονοδιάγραμμα εργασιών. Βάλε με σειρά προτεραιότητας και χρονολογική σειρά τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσεις ως και την ημέρα του γάμου. Αυτό θα σου αφαιρέσει αρκετό από το άγχος και έτσι θα μπουν σε μία τάξη οι ποικίλες δουλειές.

10. Κλείσε όλες τις συμφωνίες γραπτώς. Επιβεβαίωσε ότι οι συμφωνίες με όλους τους προμηθευτές είναι σαφείς ως προς τις υπηρεσίες/προϊόντα που θα σου παρέχουν και σε γραπτή μορφή, ώστε εκείνη την ημέρα να είσαι κατοχυρωμένη και να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ