Είναι η δημιουργικότητα ή μήπως τα υλικά; Είναι το ιδανικό ψωμάκι; Είναι ο κιμάς; Είναι όλα τα προηγούμενα μαζί; Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προσδιορίσει επακριβώς τα όσα έχουν ως αποτέλεσμα το τέλειο burger. Η απόλυτη συνταγή διαφέρει αναλόγως γούστου και διάθεσης και εκεί έξω υπάρχουν πολλές αξιόλογες από αυτές. Κάποια -μικρότερα ή μεγαλύτερα- μυστικά, tips και κατευθύνσεις όμως υπάρχουν και όλα όσα διαβάσεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν αρκετά, ειδικά αν ανήκεις και εσύ σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που αναζητούν συνεχώς το burger update που θα μεγιστοποιήσει ακόμη περισσότερο την απόλαυση του λατρεμένου μπιφτεκόψωμου.
Ο κιμάς
Εν αρχή ην το κρέας, φυσικά. Κάθε κοπή του μοσχαριού όμως (επακολούθως και ο κιμάς που θα προέλθει από αυτή) δίνει άλλη γεύση και περικλείει διαφορετικές ποσότητες λίπους. Το υψηλό ποσοστό του τελευταίου έχει ως αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο λιπαρό από αυτό που περίμενες, κάτι απογοητευτικό. Εντελώς ενημερωτικά, η καλύτερη αναλογία στο λίπος είναι από 15-20% για ένα patty, οπότε ζήτα από τον χασάπη σου κιμά είτε από σπάλα γενικά (περιλαμβάνει και ελιά/σβέρκο, όπου το λίπος αγγίζει το 20%), είτε από κόντρα (15%), είτε από στρογγυλό (11%). Μη διστάσεις δε, να κάνεις και μίξεις με τα προαναφερθέντα.
Δες περισσότερα στο esquire.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr