Παντζάρι σαλάτα, σε smoothies, σε κέικ, τηγανίτες, μπιφτέκια και στο πρωινό σου: 12 τρόποι για να το απολαύσεις αλλιώς

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Το παντζάρι είναι ένα από τα ισχυρότερα «φάρμακα» της φύσης και, αναμφίβολα, πρόκειται για ένα λαχανικό που θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στη διατροφή σου. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φολικό οξύ, ενώ το έντονο χρώμα στη ρίζα τους οφείλεται στη βουλγαξανθίνη που περιέχουν.

Μπορεί ο συνηθέστερος τρόπος που τα καταναλώνουμε να είναι τα βραστά παντζάρια σαλάτα, όμως παρακάτω θα βρεις και άλλες εναλλακτικές για να τα εντάξεις στις διατροφή σου με διαφορετικούς τρόπους.

Παντζάρι σαλάτα, σε smoothies, στο πρωινό σου: 12 τρόποι για να το απολαύσεις αλλιώς:

1.Ωμά σε σαλάτα

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τα τρως βραστά στις σαλάτες σου, όμως ωμά είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) νόστιμα! (Σαλάτα με παντζάρι, φέτα και ρόκα με πολλά καλά λιπαρά και πρωτεΐνη από το διαιτολόγο Μάνο Δημητρούλη)

2.Σαν βασικό συστατικό στους χυμούς σου

Φτιάξε χυμούς μόνο με παντζάρι ή χρησιμοποίησέ το σαν ένα από τα συστατικά τους. Μερικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι:

-παντζάρι, πορτοκάλι και σέλερυ

-παντζάρι, καρότο, πορτοκάλι, μήλο