Πού θα δοκιμάσεις τα καλύτερα θαλασσινά στην Αθήνα;

Ο Θαλασσινός εγκαινιάζει νέες γευστικές προτάσεις και εμείς δε χάνουμε ευκαιρία να τις δοκιμάσουμε<br />

ΓΡΑΦΕΙ: KONSTANTINA LEIVADITI

Ο Θαλασσινός εγκαινιάζει νέες γευστικές προτάσεις και εμείς δε χάνουμε ευκαιρία να τις δοκιμάσουμε.

Όσοι ξέρουν από ψάρι, ξέρουν καλά το κλασικό “ψαροφαγείον” στις Τζιτζιφιές, από τα παραδοσιακά τραπέζια του οποίου έχουν περάσει οι περισσότεροι Έλληνες celebrities, οι πιο ψαγμένοι foodies, αλλά και όλοι όσοι ξέρουν να εκτιμούν την φρεσκάδα και την αυθεντικότητα στην ψαροφαγική κουζίνα. Τώρα, λοιπόν, ο Θαλασσινός λανσάρει κάτι νέο και όλοι εμείς οι ορκισμένοι φίλοι του σπεύσαμε να το δοκιμάσουμε και, φυσικά, δικαιωθήκαμε. Ποιο είναι το νέο;



Ευφάνταστα πιάτα ετοιμάζονται πάνω στον πάγκο, μπροστά στα μάτια μας και μαγειρεύονται στη στόφα από τον Σεφ Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή. Εξαιρετικά αλίπαστα, όπως τσίρος, παστουρμάς ψαριών, φιλέτο χέλι και σκουμπρί καπνιστό, carpaccio λαυράκι και τσιπούρα, αχινοί, όστρακα ωμά ή ψητά στο μαντέμι, μπρουσκέτες, πίτες με παστουρμά ή λαχανικά είναι μόνο μερικοί ψαρομεζέδες από την ατελείωτη ποικιλία που προσφέρεται στο τραπέζι μας σε τιμές που μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Χταπόδι με μέλι, καραμελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες τηγανητές και το Καραβιδάκι το ψητό με εστραγκόν από τα πιάτα του βασικού καταλόγου.


Στον «θαλασσινό» τα πιάτα αλλάζουν συνέχεια, ανάλογα με την εποχή και το μεράκι του Σεφ, δίνοντας μεγάλη σημασία στην υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Τα ψάρια παραμένουν αυστηρά ελληνικά από την περιοχή της Μάνης, το λάδι, οι ελιές και τα σύκα έρχονται από την Καλαμάτα, τα αλίπαστα είναι της οικογένειας Πασχαλίδη από την Κομοτηνή, τα πάντα εξακολουθούν να παρασκευάζονται στο εστιατόριο, όπως το καταπληκτικό ψωμί και τα δελεαστικά πολίτικα γλυκά. Το χύμα κρασί και το τσίπουρο είναι ελληνικά, εξαιρετικής ποιότητας, του Θόδωρου Δερέσκου.


Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 2109404518