Πόριτζ: Γιατί ο χυλός βρώμης είναι το απόλυτο superfood πρωινό και ποια είναι η ιδανική μερίδα;

Η διατροφολόγος και…porridge fanatic Βίρνα Σκουλίδη μάς εξηγεί όλους τους λόγους που αξίζει να συμπεριλάβεις το χυλό βρώμης στις επιλογές πρωινού σου.

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Aπό την Βίρνα Σκουλίδη, διαιτολόγο – διατροφολόγο, Facebook: Dietliciousgr, Instagram: dietlicious.gr

Το porridge ή αλλιώς κρέμα ή χυλός βρώμης είναι μία εύκολη και γρήγορη επιλογή για πρωινό, στην οποία μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε, κυριολεκτικά, επιθυμείς αφού είναι γευστικά ευμετάβλητο με την δυνατότητα να γίνει γλυκό ή ακόμα κι αλμυρό.

Ο κλασικός τρόπος παρασκευής του είναι το βράσιμο δημητριακών όπως βρώμη, σιτάρι, φαγόπυρο, αμάρανθος, κινόα, κριθάρι, ρύζι, κεχρί, καλαμπόκι, κ.α. σε νερό ή γάλα ή συνδυασμό και των δύο. Μπορεί να συνοδευτεί ή και να μαγειρευτεί με μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς για την γλυκιά εκδοχή του ή με λαχανικά, μυρωδικά και αυγό για αλμυρό porridge. Σερβίρεται ζεστό σε μπολ.

Δες τη συνέχεια στο shape.gr