Πώς να μαγειρέψω τα μανιτάρια; Δες πώς θα τα φτιάξεις ανάλογα με το είδος τους

Ανάλογα με το είδος τους, ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματος είναι διαφορετικός.

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR
Συνεργάστηκε η Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, με ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα (www.notanordinarymum.gr).

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα είδη μανιταριών που υπάρχουν στο εμπόριο και ποιος είναι ο ιδανικό τρόπος για να μαγειρέψεις το καθένα; Δες παρακάτω αναλυτικά τη λίστα.

Πώς να μαγειρέψω τα μανιτάρια; Δες πώς θα τα φτιάξεις ανάλογα με το είδος τους:

1 Βασιλομανίταρο ή καλογεράκι (πορτσίνι)

  • Πώς να το αναγνωρίσεις: Υπάρχουν διάφοροι τύποι, αλλά ο πιο διάσημος είναι ο Boletus edulis (Βωλίτης ο εδώδιμος), κοινώς ονομάζεται βασιλομανίταρο ή καλογεράκι σε νεαρή ηλικία (πορτσίνι στην Ιταλία). Έχει ένα ανθεκτικό στέλεχος, λευκό ή μπεζ, καφέ καπέλο, σαρκώδες και κλειστό.
  • Τρώγεται ψητό στα κάρβουνα αλλά και τηγανητό.

2. Ασπρομανίταρο