Συνταγή για Espresso Martini!

Και καφές και αλκοόλ γίνεται; Φυσικά το Tia Espresso Martini έχει ήδη γίνει εμμονή. Δες τη συνταγή!<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Και καφές και αλκοόλ γίνεται; Φυσικά το Tia Espresso Martini έχει ήδη γίνει εμμονή.

Μπορεί η ιδέα του καφέ και του αλκοόλ στο ίδιο σέικερ να ξενίζει ορισμένους, αλλά ο θρυλικός bartender Dick Bradsell στο Fred’s Bar του Soho το έκανε πράξη πολλά χρόνια πριν. Σύμφωνα με την ιστορία κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ένα από τα διάσημα top models της εποχής βρέθηκε στοο «πόστο» του Dick και του ζήτησε «κάτι που να την ξυπνήσει». Τότε αυτός έβαλε στο σέικερ ένα σφηνάκι εσπρέσσο, βότκα, λίγη ζάχαρη και μια καλή δόση Tia Maria. Όταν το μοντέλο δοκίμασε από το ποτήρι του μαρτίνι, εντυπωσιάστηκε και ρώτησε το όνομα του κοκτέιλ. Τότε ο Dick Bradsell απάντησε αυθόρμητα: “Espresso Martini, madam”.



Το “Tia Espresso Martini” είναι μία εξαιρετική εκδοχή του υπέροχου αυτού κοκτέιλ, που χαρακτηρίζεται από τις αρωματικές νότες του Tia Maria, οι οποίες εμπλουτίζουν το σύνολο, προσθέτοντας βάθος και βελούδινη απαλότητα.

Εμείς εξασφαλίσαμε τη συνταγή για να την απολαύσεις:

Συνταγή:
  • 1 μέρος Tia Maria
  • 1 δόση Espresso
  • 1 μέρος Βότκα
  • ½ μέρος σιρόπι ζάχαρης

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα Boston σέικερ με θρυμματισμένο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.