Συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο | Ένα αγαπημένο πιάτο της Ασιατικής κουζίνας

Η αγαπημένη κινέζικη συνταγή έχει εύκολη προετοιμασία με τα σωστά υλικά

ΓΡΑΦΕΙ: MARIALENA GOUSIOU

Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις και η πολυεθνική κουζίνα, η συνταγή ηια γλυκόξινο κοτόπουλο είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Ασιατικής κουζίνας αλλά και από τις πιο εύκολες. Δοκίμασέ το τώρα.

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες στο φούρνο | Να τι θα μαγειρέψεις σήμερα

Συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο

Υλικά:

  • 500γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 φακελάκι μείγμα tempura
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 400γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 200ml κρύο νερό
  • Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους. Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον ανανά σε κύβους. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.

Ανακατεύουμε το μείγμα τεμπούρα και το κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο στο wok. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απο το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο wok και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και τον ανανά για λίγο ώστε να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο κι ανακατεύουμε.