Συνταγή για τάρτα ιταλική | Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση

Δροσερή και πολύ γευστική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
Από το βιβλίο Delicious Tarts της Γαλλο-ελληνίδας chef Αλεξάνδρας Παπαστάμου.

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση. Δροσερή και πολύ γευστική. Βρες παρακάτω την γευστική συνταγή για τάρτα ιταλική και δοκίμασέ την τώρα κιόλας.

Κέικ από μακαρόνια | Η τέλεια παραλλαγή του ιταλικού Tetrazzini

Συνταγή για τάρτα ιταλική

Διάρκεια προετοιμασίας: 25' Διάρκεια ψησίματος: 25'

Υλικά

  • Ζύμη μπριζέ
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 10 τοματίνια
  • 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.)
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκα αρωματικά, (βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.)
  • 50 γρ. ρόκα
  • 6 φέτες προσούτο
  • φλούδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για μία στρογγυλή τάρτα διαμέτρου 28 εκ.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα τοματίνια.

Ψήνουμε στους 180οC για 25'.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο