Σούπα με κίτρινη κολοκύθα, αχλάδι και καστανό ρύζι

Μια εύκολη και νόστιμη σούπα με φθινοπωρινά υλικά.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα, αχλάδι και καστανό ρύζι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρή κολοκύθα κίτρινη
  • 60 γρ. άγρια μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ. ρύζι καστανό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. εστραγκόν
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • Θυμάρι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα, τα μανιτάρια, το πράσο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Φλαμπάρουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό, το εστραγκόν, το αλάτι και το ρύζι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε την σούπα για 30 λεπτά.
  • Μετά τα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αχλάδι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
(Για να στολίσουμε το πιάτο μας, μπορούμε να ψήσουμε τη μισή κολοκύθα στο φούρνο αφού τη ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στο εσωτερικό της και να σερβίρουμε εκεί μέσα τη σούπα.)

Συνταγή για τάρτα με κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Λαχταριστή σούπα με κολοκύθα και μανιτάρια

Από τη μαμά της Ελένης Μανώλη, την κυρία Πόπη