Συνταγή για σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο

Ιδανική και για ένα απρόοπτο κάλεσμα με φίλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΩΣΗ

Συνταγή για σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο, ιδανική και για ένα απρόοπτο κάλεσμα με φίλους.

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Η πιο εύκολη συνταγή

Συνταγή για σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί γκούντα ή έμμενταλ, τριμμένο
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
  • 10 φέτες προσούτο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αναμειγνύετε σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Απλώνετε πάνω στο φύλλο τις φέτες προσούτο τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω το μείγμα με τα τυριά και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Κολλάτε στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης.
  • Αλείφετε την επιφάνεια της τυρόπιτας με το αυγό, τη χαράζετε ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο για 50’ - 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής