Σπιτικό παγωτό φιστίκι: Πανεύκολη συνταγή με ελάχιστη ζάχαρη

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Η εκδοχή αυτή της pastry chef Leigh Omilinsky από το Nico Osteria στο Σικάγο θα σε ξαφνιάσει και είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσεις τις δοκιμές. Τα φιστίκια, μάλιστα, προσθέτουν στο παγωτό σου μια πλούσια γεύση ξηρών καρπών που θα λατρέψεις. Επίσης προσθέτουν μια καλή δόση βιταμινών του συμπλέγματος Β και μετάλλων, όπως κάλιο, στο επιδόρπιό σου.

Μπορώ να φτιάξω εύκολο υγιεινό παγωτό;

Δε χρειάζεσαι ειδικά μηχανήματα, τόνους ζάχαρης, ούτε καν γαλακτοκομικά, αν δεν τα θέλεις. Παίζοντας με τα συστατικά και τις τεχνικές, μπορείς εύκολα να παρασκευάσεις ένα πεντανόστιμο και υγιεινό γλυκό.

Συνταγή για παγωτό nicecream με μούρα και κολοκύθι χωρίς ζάχαρη από τη διατροφολόγο Ιωάννα Μανδηλάρη

Σπιτικό παγωτό φιστίκι – καρύδα

Συνολικός χρόνος: 4 ώρες και 20 λεπτά (συμπεριλαμβάνονται 4 ώρες στην κατάψυξη)

Υλικά:

  • 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1/4 φλ. λάδι από σπόρους σταφυλιού ή άλλο φυτικό λάδι χωρίς άρωμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. αλάτι ή περισσότερο αν θες
  • 2 φλ. κρύο γάλα καρύδας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Φρούτα, ξύσμα καρύδας, μαρμελάδα ή φιστίκια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)