Στικς λαχανικών για σνακ: Φτιάξε διαφορετικά μπαστουνάκια από ωμό μπρόκολο

Ένας πολύ εύκολος τρόπος

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Όταν βάζεις στο πρόγραμμά σου το μπρόκολο, συνήθως προτιμάς να το καταναλώνεις βραστό ή ψητό. Παρότι αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος, για το συγκεκριμένο λαχανικό, είναι πολύ διαδεδομένες, το μαγείρεμα του μπρόκολου μειώνει τη διατροφική του αξία και εξαφανίζει την τραγανή υφή του.

Για να απορροφήσεις πλήρως τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου είναι προτιμότερο να το καταναλώνεις ωμό. Μπορείς να κόψεις τα μπουκετάκια και να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, ενώ με τη βάση του, μπορείς να φτιάξεις εύκολα στικς λαχανικών που μπορείς να συνδυάσει με άλλα μπαστουνάκια λαχανικών, όπως καρότα και αγγούρια, και με ένα δροσιστικό ντιπ.

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς θα φτιάξεις τα στικς λαχανικών για σνακ μέσα στη μέρα σου: