Συνταγές με ψάρι: Φιλέτο σολομού με χούμους

Ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο πιάτο για την μέρα αυτή

Μπορεί σε όλη την υπόλοιπη περίοδο της νηστείας της μεγάλης Σαρακοστής να μην επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, όμως η Κυριακή των Βαΐων αποτελεί μια εξαίρεση. Με αφορμή λοιπόν την ξεχωριστή αυτή μέρα σού προτείνουμε μια από τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες συνταγές με ψάρι: φιλέτο σολομού με χούμους.

Ένα σούπερ υγιεινό αλλά και γευστικό πιάτο, που σίγουρα θα θέλεις να απολαύσεις και εκτός νηστείας. Δες τα υλικά και την εκτέλεση παρακάτω:

Για το φιλέτο:

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι βάλε τα φιλέτα σολομού να πάρουν χρώμα και γύρισέ τα μετά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθούν, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Για το χούμους:

ΥΛΙΚΑ

Χούμους

250γρ αποφλοιωμένα ρεβίθια

1 κρεμμύδι

2 με 3 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι θυμάρι,

νερό

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

100 γρ ταχίνι

αλάτι

βούτυρο

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άφησε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα, σούρωσε και ξέπλυνε καλά τα ρεβίθια

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά στην οποία έχεις βάλει νερό, βράσε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν

Στράγγιξε καλά σε ένα άλλο μπολ τα ρεβίθια και τα βάλε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.