Εύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα, γρήγορη και νηστίσιμη

Η αγαπημένη μας συνταγή για μακαρονάδα με γαρίδες είναι γρήγορη και ιδανική για τη νηστεία

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Σήμερα το φαγητό θυμίζει λίγο νησί! Φαντάζομαι η γαριδομακαρονάδα αρέσει στους περισσότερους και τι καλύτερο από το να τη φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Θα την απολαύσεις με τους δικούς σου και με ένα λευκό κρασί! Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες γαρίδες για να σου είναι πιο εύκολο.

Συνταγή για γουακαμόλε | Ο πιο νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσεις το αβοκάντο

Συνταγή για εύκολη μακαρονάδα με γαρίδες:

Μερίδες: 4

Υλικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 12-16 γαρίδες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ½ κούπα χυμός ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε τις γαρίδες ή αν είναι κατεψυγμένες, τις βράζετε σε νερό 2'.
  • Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα αποσύρετε 2’ πριν από τον χρόνο που χρειάζονται γιατί θα βράσουν και μετά στην σάλτσα. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν.
  • Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  • Προσθέτετε και το σκόρδο. Μετά από 3’ ρίχνετε το μπούκοβο, τις γαρίδες.
  • Ανακατεύετε για ακόμα 3’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ντομάτα. Βράζετε με κλειστό καπάκι περίπου για 10 ‘.
  • Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών ανακατεύοντας για 1-2’. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Από την Αθηνά Πάνου, food blogger www.instagram.com/blissbuzzgr