Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια
Υλικά
Για 80 κομμάτια
- 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αuγά
- 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1.350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
Διάλυμα αυγού
- 2 κρόκους αυγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.
- Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄, να αφρατέψει καλά και να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.