Συνταγή για βάφλα καλαμποκιού και με τι να την συνδυάσεις για ένα αλμυρό αποτέλεσμα

Ένα χορταστικό γεύμα στην αλμυρή του εκδοχή αν δεν είσαι του γλυκού

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Θέλεις να απολαύσεις τις βάφλες… αλλιώς; Μπορεί να τις έχεις συνηθίσει στη γλυκιά τους εκδοχή όμως αυτό είναι ένα twist που θα πρέπει να δοκιμάσεις αν δεν είσαι των γλυκισμάτων. Όταν φτιάχνεις τις βάφλες με υγιεινά δημητριακά, εκείνες μετατρέπονται σε ένα χορταστικό γεύμα που σου κάνει καλό.

Συνταγή για βάφλα καλαμποκιού

Βάφλες καλαμποκιού, Μερίδες: 10, Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ. αλεύρι από βρόμη, ντίνκελ ή ολικής αλέσεως
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ.γ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 2 φλ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ή ξινόγαλο
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα: κόκκινο κρεμμύδι ή πιπεριές σε κυβάκια, σπυριά καλαμποκιού, τριμμένο τυρί, ελαιόλαδο ή βούτυρο ghee για να αλείψεις τη βαφλιέρα.

Εκτέλεση

Δες τη συνέχεια της συνταγής στο shape.gr