Follow us

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Δοκιμάσαμε ποσέ αυγό σε σπανάκι και τρούφα στο 7 Food Sins Gastro Pub

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης δοκιμάζει τα new entries στην πόλη



7 Food Sins Gastro Pub


Βράδυ Δευτέρας και κατηφορίζω προς της πλέον τουριστική γειτονιά της πόλης, μια πλευρά της Αθήνας που όλοι οι Αθηναίοι θέλουμε να βλέπουμε πιο συχνά αλλά συνήθως δεν βρίσκουμε καλό κίνητρο. Το 7 Food Sins Gastro Pub είναι μια πολύ καλή αφορμή να "ξεβολευτείς" και να πας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να περπατήσεις ανάμεσα σε χαμογελαστούς τουρίστες και να νιώσεις λίγο "επισκέπτης" στο σπίτι σου.

Το 7 Food Sins Gastro Pub είναι μια φρέσκια άφιξη με ένα (πολύ) πλούσιο μενού και υπέροχο χώρο! Η εντυπωσιακή σάλα με έκανε να σκέφτομαι πόσο όμορφα θα είναι στις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου ειδικά για τις τεμπέλικες Κυριακές του Νοέμβρη. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα δύο μενού, ένα πιο ανάλαφρο για την ημέρα και ένα καθαρόαιμα γαστρονομικό για το βράδυ. Ο σεφ Τάσος Στεφάτος είχε πολλές ιδέες και μάλιστα δεν δίστασε να παίξειι με εμβληματικά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, όπως ο Crunchy Moussaka και η σαλάτα Greek on Grill, ενώ παράλληλα περαματίζεται δημιουργικά μερικά από τα καλύτερα δείγματα του παγκόσμιου street food, όπως το Souvlaki Inside-Out και το Black Fish n Chips.

Παρά το ότι μας παρουσιάζεται ως pub σερβίρει και cocktails και κρασί. Σερβίρει και burger και ταρτάρ προσπαθώντας να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε πελάτη!


Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο
O υπογράφων με το "πιάτο" Fish & Chips

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 2
Λαβράκι με Μελιτζάνα και Κολοκύθι

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 3
Ποσέ αυγό σε σπανάκι και τρούφα

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 4
Crunchy Μουσακάς

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 5
Greek Salad Burger

Info: Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.: 210 7011108 www.facebook.com/7FoodSins


Pausa


Οι ξαφνικές μπόρες της Τρίτης με κράτησαν στα βόρεια προάστια για να δοκιμάσω το νέο μενού ενός αγαπημένου εστιατορίου με ιταλική κουζίνα και φρέσκες προσθήκες στο μενού δια χειρός Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και Γιώργου Τσαπάρα. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό πυρότεχνημα, ένα υπέροχο ταρτάρ τόνου με λάιμ, μάγκο και αβοκάντο ένα πιάτο με υψηλό ανταγωνισμό στις σάλες της πόλης που όμως εδώ ξεχωρίζει για την ζωντάνια και την ισορροπία του. Τιμώντας την ιταλική του ταυτότητα σερβίρει λαχταριστές al dente ταλιατέλες με μοσχαρίσιο φιλέτο και άψογα μαγειρεμένο ριζότο με γλυκιά κολοκύθα. Η βραδιά κλείνει τέλεια με μια "πανέξυπνη" μηλόπιτα σε φύλλο τορτίγιας και μους σοκολάτας.






Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 6
Ταρτάρ τόνου με λάιμ πάνω σε αβοκάντο και μάγκο

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 7
Σαλάτα κινόα

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 8
Μηλόπιτα σε τορτίγια

Info: Διεύθυνση: Αγίου Κωνσταντίνου 46, Μαρούσι Τηλέφωνο:210 6180533

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii



Buba bistrot exotique


Όταν ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης έκλεισε το Bar Guru Bar έκλεισε μια ολόκληρη εποχή για την Αθήνα. Ήταν το πρώτο thai εστιατόριο με cocktails που μάζεψε (ή δημιούργησε ανΤα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 9 θες) μια ολόκληρη εστέτ γενιά Αθηναίων που αγαπούν το κέντρο αλλά μένουν βόρεια, πίνουν cocktail με το φαγητό τους και ξέρουν πως φτιάχνεται το Τandoori. Τώρα πια αυτούς τους λέμε hipsters (η τους λέγαμε μέχρι πρότινος, τέλος πάντων) και τους βλέπουμε παντού. Όχι όμως στην Κηφισιά, μέχρι φέτος το καλοκαίρι που ήρθε το Buba. O κατάλογος είναι πάντα μια έκπληξη με πολλά (πειραματικά) πιάτα που προσφέρονται ανάλογα με τα κέφια του Κωνσταντίνου. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δοκιμάσεις pad thai noodles, βιρμανέζικο κάρυ με κοτόπουλο και καραμελωμένα κρεμμύδια και η πάπια πεκίνου. Η σεφ είναι μέρος της ιστορίας του Bar Guru Bar και συνεχίζει να γράφει το δεύτερο κεφάλαιο μέσα από την κουζίνα του Buba. Ο Κωνσταντίνος την ανακάλυψε μετά από μεγάλη έρευνα (και τη βοήθεια της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης) όταν η thai κουζίνα δεν ήταν τάση ή μάλλον δεν υπήρχε καν στον αθηναϊκό γαστριμαργικό χάρτη. Η Μαρία (έτσι τη φωνάζουν γιατί το όνομα της έχει δύσκολη προφορά) αποδείχθηκε πιο επαγγελματίας και από τους επαγγελματίες σεφ και σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί πιάτα με street food αναφορές και μαμαδίστικη υπογραφή. Αυτό που μας σερβίρει είναι το παραδοσιακό, σπιτικό φαγητό με το οποίο μεγάλωσε στη χώρα της και βασίζεται σε 4 βασικούς άξονες αλμυρό, γλυκό, καυτερό και ξινό. Η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα 4 στοιχεία είναι άλλλωστε και το ζητούμενο της ασιατικής κουζίνας.

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 10

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 11

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 12

Info: Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, τηλ.: 210 6231151

Mama Roux South

Το Μama Roux, που ξέρεις και αγαπάς στο κέντρο, “ταξιδεύει” νότια και γίνεται. Μama Roux South. Την περιοχή της Γλυφάδας διάλεξε ο John Higgins για να ανοίξει φέτος το Σεπτέμβρη το δεύτερο εστιατόριό του προκειμένου να μυήσει περισσότερους Αθηναίους –και μη– στη multiethnic κουλτούρα του. Στο “τιμόνι” βρίσκεται ο chef Βασίλης Σπόρος, ως Southern BBQ expert. Το Μama Roux South, αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου εστιατορίου που άνοιξε το 2011 στην Αιόλου κα διατηρεί όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε μέχρι τώρα οι φανατικοί πελάτες και φίλοι του: αυθεντικά, multiethnic πιάτα που αποτυπώνουν την κουλτούρα των χωρών από τις οποίες προέρχονται [Μεξικό, Κίνα, Συρία, Γαλλία, Βέλγιο κ.α.], ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, Rythmes and Blues μουσικές, ανατρεπτικά Street Food parties.

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 13



Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 14

Το Mama Roux South, κάνει το επόμενο βήμαΤα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 15 και ενσωματώνει στο menuΤα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 16 του την κουλτούρα Βarbecue “Low & Slow”, άγνωστη μέχρι τώρα στην Ελλάδα και απόλυτα συνδεδεμένη με τη μαγειρική παράδοση των νότιων πολιτειών της Αμερικής.
Για τις ανάγκες του Low & Slow, o Βασίλης Σπόρος, ταξίδεψε αρκετές φορές στη γενέτειρα του BBQ – κεντρικές και νότιες πολιτείες της Aμερικής – όπου γνώρισε όλες τις γεύσεις και τα μυστικά ψησίματος στην πιο αυθεντική εκδοχή τους. Μετά από ατελείωτες ώρες δοκιμών και συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές, σχεδίασε ειδικό smoker, - το πρώτο στην Ελλάδα για επαγγελματική χρήση - στο οποίο υπάρχει ειδικός χώρος για τη φωτιά και τα ξύλα ώστε να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με το κρέας, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστό θάλαμο όπου μεταφέρεται η θερμότητα και ο καπνός, επιτυγχάνοντας έτσι κάπνισμα και ψήσιμο ταυτόχρονα.

Info: Διεύθυνση: Λαζαράκη 26, Γλυφάδα Τηλ: 2167004459



Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii

Budoo



Thai άφιξη στο κέντρο της πόλης, στο αγαπημένο στενάκι της Λέκκα με interior που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό του Wong Kar Wai. Πίσω από τη μπάρα κρύφονται τα μαγικά χέρια του Αλέξανδρου Ευστρατιάδη που δημιουργεί υπέροχα cocktails αναμεγνύοντας την Ευρώπη με την Ασία. Γεμάτα αρώματα, δουλεμένα αποστάγματα και πλούσιες γεύσεις κρύβονται σε μια κάρτα με 18 συνολικά cocktails. Σε μια βραδιά δοκίμασα και τα 18(!) και μπορώ χωρίς δεύτερη σκέψη να προτείνω το Thai Aroma με ρούμι και passion fruit ανΤα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 17 θες κάτι spicy, το Ginger Blossom με ρούμι, τζίντερ, ανανά και λάιμ ανΤα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 18 θες κάτι γλυκό και spicy και το (προσωπικό αγαπημένο μου) Τhunderbold με βότκα και καραμέλα. Στο Budoo πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τo ψητό σολομό με πικάντικη thai σάλτσα και μια από τις πιο ωραίες σαλάτες της πόλης με καλαμάρι, σολομό, γαρίδα και noodles.






Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 19

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 20

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 21

Ιnfo: Budoo Urban Thai, Λέκκα 14, τηλ.: 210 3313845

Nikkei

Τα εστιατόρια, τα πιάτα, οι γεύσεις και τα cocktail που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο - εικόνα 22

Η Ιαπωνία συναντά το Περού στο νέο χώρο της Αθήνας που επιβάλλεται να επισκεφθείς. Η νέα προσθήκη της σεζόν στο χώρο της γαστριμαργίας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συνδυάζει περουβιανή και ιαπωνική κουζίνα σε ένα μενού που θα ενθουσιάσει τον foodie μέσα σου! Το Nikkei ήρθε μέσα από τη σύμπραξη των Γιάννη Μωράκη και Γιώργο Μελισσάρη για να μας εκπλήξει ευχάριστα. Και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό αφού ο chef Θάνος Στασινός είναι εκπαιδευμένος από τους καλύτερους στο είδος τους και συγκεκριμένα, τα αδέρφια Adria της Βαρκελώνης. Διάβασε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ