Τα τρόφιμα που πρέπει να έχω πάντα στην κουζίνα | Η λίστα

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR
Συνεργάστηκε ο Γιώργος Μίλεσης, MSc, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πανεύκολο να ετοιμάσεις ένα πεντανόστιμο αλλά και ισορροπημένο γεύμα αν έχεις ήδη στο σπίτι σου τις σωστές πρώτες ύλες. Την επόμενη φορά που θα πας σούπερ μάρκετ πάρε μαζί σου τη λίστα μας με αυτά τα υγιεινά προϊόντα και εξόπλισε σωστά την κουζίνα σου.

Τι έχουν στα ντουλάπια τους τα fit κορίτσια; Η λίστα με όσα πρέπει να υπάρχουν πάντα στην κουζίνα

• Φακές Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και κάλιο που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα. Οι πράσινες φακές έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τις κόκκινες. Εξαιρετική επιλογή για σούπες, σαλάτες και μαγειρευτά.

• Αποξηραμένα μανιτάρια shiitake Μια καλή πηγή βιταμίνης D, ιδιαίτερα για όσους είναι χορτοφάγοι και vegan, επειδή βρίσκεται συνήθως στα γαλακτοκομικά, το αβγό και το ψάρι. Μούλιασέ τα για να φουσκώσουν πριν τα μαγειρέψεις και χρησιμοποίησέ τα σε ζυμαρικά ή σε σούπες.