Follow us

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...)

Έφτιαξα ήδη την βαλίτσα μου, έβαλα τα απαραίτητα και είμαι έτοιμη να φύγω!

beach holidays

Οι διακοπές είναι μία περίοδος που το άγχος ακούγεται κάτι τόσο μακρινό και όλα είναι όμορφα και ήρεμα. Άρα, λοιπόν, γιατί να χαλάσεις την διάθεσή σου φτιάχνοντας μία υπέρβαρη βαλίτσα αφού όλα όσα πραγματικά χρειάζεσαι είναι 2-3 πράγματα;

Βάζοντας, λοιπόν, μέσα ένα καπέλο, τα αντηλιακά σου και μερικά αέρινα σύνολα μην ξεχάσεις να πακετάρεις και τον καλύτερο σου φίλο, αυτή την ανεκτίμητη συντροφιά που ξέρει πώς να παίρνει μακριά τις σκέψεις και να σε γεμίζει με συναισθήματα όπως η αγωνία, η ευχαρίστηση, η αγαλλίαση.

Φυσικά τόση ώρα αναφέρομαι στο βιβλίο, μία σταθερή επιλογή στη λίστα των "πραγμάτων για τις διακοπές". Τι διάλεξα εγώ φέτος να πάρω μαζί μου;

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...)

1η επιλογή - την οποία μάλιστα μόλις ξεκίνησα

Ένα φιλί από τον κύριο Φιτζέραλντ

Τα πρωινά μεταφέρομαι, λοιπόν, στη Νέα Υόρκη του 1922 και με βρίσκει να ταυτίζομαι με μια γυναίκα που πάει ενάντια σε όλα τα στερεότυπα της εποχής, που νιώθει να καταπιέζεται όταν πρέπει να ζήσει σύμφωνα με τα θέλω της μητέρας της και σπάζοντας τα δεσμά αποφασίσει να σπουδάσει στην ιατρική σχολή, να δουλέψει σε καμπαρέ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το όνειρό της να γίνει γιατρός και να σπάσει όλους τους κανόνες εκείνης της εποχής τολμώντας να αγγίξει τους απαγορευμένους εκείνους καρπούς που μπορεί να στιγμάτιζαν μια κοπέλα για μια ζωή.

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...) - εικόνα 2

Ζήσε την ιστορία της δυναμικής και αποφασιστικής Έβελιν όπως

ξετυλίγεται στο καθηλωτικό μυθιστόρημα "Ένα φιλί από τον κύριο Φιτζέραλντ".

2η επιλογή - που ανυπομονώ να ξεκινήσω

Ξενοδοχείο Ζάχερ

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...) - εικόνα 3

Τώρα, μετά από τους απαγορευμένους καρπούς, αφήνω το πάθος να με παρασύρει σε μία συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται στο θρυλικό ξενοδοχείο Ζάχερ της Βιέννης γεμάτη από τη μεθυστική μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, η Άννα Ζάχερ θέλει να αναλάβει η ίδια τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για να συνεχίσει τον θρύλο του Ζάχερ μαζί με το αφοσιωμένο προσωπικό της.

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...) - εικόνα 4

Ανάμεσα στις σουίτες και τα σεπαρέ του ξενοδοχείου εκτυλίσσεται ένα ερωτικό δράμα με τέσσερις πρωταγωνιστές∙ το πριγκιπικό ζεύγος Γκέοργκ και Κονστάντσε φον Τράουνσταϊν και τη Μάρτα και τον Μαξιμίλιαν Άντερχολντ, εκδότες από το Βερολίνο. Οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες, αλλά οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο ζευγάρια δεν σταματούν εκεί. Προδοσίες, ηθικά διλήμματα και μυστικά σε καθηλώνουν και δεν χορταίνεις μέχρι να φτάσεις στο τέλος! To "Ξενοδοχείο Ζάχερ" είναι ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για μια εποχή που φαντάζει μακρινή μέσα στην άχλη του χρόνου και συνάμα τόσο γοητευτική.

3η επιλογή - το καλό το αφήνεις για το τέλος

Μια θάλασσα αστέρια

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...) - εικόνα 5

Τι είπα; Είπα ότι αφήνω το καλύτερο για το τέλος; Μια ωδή στην αγάπη, στη μητρότητα αλλά και στο θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε τις επιθυμίες μας είναι η κινητήριος δύναμη που χρειάζεται κανείς όταν το καλοκαίρι μπορεί σιγά σιγά να τελειώνει και μία νέα σεζόν ξεκινά!

Παρέα με την Άγκνες ρισκάρεις κι εσύ μαζί της τα πάντα προκειμένου να βρει τη μητέρα της και θα ταξιδέψει από την Αγγλία ως την Αυστραλία το 1874.

Τι θα πάρω μαζί μου οπωσδήποτε αυτές τις διακοπές (εκτός από αντηλιακά...) - εικόνα 6

Συγκίνηση και ρίγος σε ένα βιβλίο, το "Μια θάλασσα αστέρια" που όχι μόνο θα σε προκαλέσει να γνωρίσεις τους πρωταγωνιστές του αλλά και να χαρίσεις αγκαλιές και τρυφερά λόγια με όλους τους δικούς σου ανθρώπους.

Ήδη ξέρω ότι θα περάσω το καλύτερο καλοκαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ