Follow us

Το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Μια συναρπαστική διάλεξη, το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα και δύο cocktails που θα μείνουν στην ιστορία, σηματοδότησαν την επίσκεψη του Hervé This στην Αθήνα, καλεσμένου του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Στις 16 Μαρτίου, o Hervé This παρουσίασε σε ένα δείπνο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE τη νέα, επαναστατική κουζίνα note à note την οποία δημιούργησε και πρεσβεύει ως το μέλλον στη Μοριακή Γαστρονομία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του παρατέθηκε το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα, που προετοίμασαν οι καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, Ευθύμιος Καλόσακας και Νικόλας Νικολακόπουλος, σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Hervé This και με την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών της σχολής.

Το πρώτο και το κύριο πιάτο δημιουργήθηκαν από τον γνωστό chef και καθηγητή της Σχολής LE MONDE Μιχάλη Ντουνέτα. Επίσης δημιουργήθηκαν δύο κοκτέιλ, τα πρώτα note à note στον κόσμο, ειδικά από τον καθηγητή της σχολής Γιάννη Βλάχο. «Είναι συναρπαστικό καθώς είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που σερβίρεται αυτή η τόσο νέα κουζίνα. Οι chefs τα πήγαν εξαιρετικά καλά! Το entrée ήταν τόσο ντελικάτο! Το γλυκό ήταν πανέμορφο, έχω ακόμη την αίσθηση της γεύσης στο στόμα μου», σχολιάζει ο Hervé This.

Το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Μία ημέρα μετά, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Hervé This, το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε διοργάνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Με θέμα «Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, παρουσίασε την κουζίνα «note à note», μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.

Το πρώτο note à note δείπνο στην Ελλάδα είναι γεγονός! - εικόνα 2
Ο καθηγητής κ. Hervé This με τους καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE κ.κ. Μάκη Καλόσακα, Νικόλα Νικολακόπουλο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με περισσότερους από 500 προσκεκλημένους, ο Hervé This μίλησε για τη μαγειρική ως αγάπη-τέχνη- τεχνική, τις εφαρμογές της Μοριακής Γαστρονομίας και τη μοριακή κουζίνα, παρουσίασε τα επιμέρους στοιχεία του ελληνικού πιάτου, προχώρησε στη λειτουργική ανάλυση στοιχείων και παρουσίαση όρων «γεύσης», καταλήγοντας στην επεξήγηση και τις

εφαρμογές της κουζίνας note à note.

«Η μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη και τεχνική. Δημιουργώντας και προσφέροντας φαγητό, λες σ’ αγαπώ», εξήγησε ο Hervé This παροτρύνοντας τους νέους chef να εκφράζουν αυτό που έχουν στην καρδιά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ