Vegan καρμπονάρα με καρότα από τη διαιτολόγο Δέσποινα Μαρσέλου!

Vegan καρμπονάρα: Ακολουθείς πάντα τις οδηγίες βρασμού των ζυμαρικών γιατί αν δεν γίνουν aldente και παραβράσουν είναι πιο δύσπεπτα.

Η Δέσποινα Μαρσέλου, διατροφλόγος- διαιτολόγος σού δίνει την πιο νόστιμη συνταγή για... vegan καρμπονάρα.

Τι λέει η ειδικός:

«Ποτέ δεν μου άρεσε η καρμπονάρα. Θέλετε η κρέμα γάλακτος θέλετε τα πολλά βαριά και λιπαρά υλικά, δεν μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω, την απέφευγα μετά βδελυγμίας. Όμως όσο κι αν σας φανεί απίστευτο λατρεύω τα μακαρόνια και γι’ αυτό ακριβώς ψάχνω γεύσεις απλές και νόστιμες.

Η καρμπονάρα με κρέμα κάσιους ήταν για μένα η ανακάλυψη του αιώνα αφού είναι χορτοφαγική και ιδανική για vegan υγιεινή διατροφή (δεν της λείπει τίποτα: ωμέγα 6, κουρκουμάς, μηλόξυδο) και απίστευτα γευστική. Προσοχή: απαραίτητα συνοδεύεται μ’ ένα καλό ποτήρι λευκό κρασί»!

Vegan καρμπονάρα για 2 άτομα

250γρ μακαρονια χωρίς γλουτένη (ωμά ζυγισμένα)

200γρ κάσιους μουλιασμένα για 3 ώρες

2κς διατροφική μαγιά

1κς μηλόξυδο

1κς ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καραμελωμένα καρότα

2 καρότα ξεφλουδισμένα

Λιγο κουρκουμά (1κγ)

1κσ Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κς σιρόπι αγαύης (μπορείτε να τα καραμελώσετε και με μέλι εάν δεν είστε vegan)...

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr